8.jūnija vakarā Doles salā ilgi gaidītais Krēslas izaicinājums

ODS Krēslas izaicinājums

Pēdējo reizi nakts orientēšanos rīkojām 9 gadus atpakaļ. Daudzi ir vaicājuši - kad tad būs atkal? Īsi pirms pagājušā gada sacensībām radās vīzija un tad ar teicām - nākamgad būs. Un klāt jau gandrīz ir - 8.jūnijā tiksimies "Orientējies Doles salā" Krēslas izaicinājuma rogaininga sacensībās!

Starts vēl gaismas apstākļos, plkst. 20:00, savukārt finišs pusnaktī uz 9.jūniju. 4 stundas Doles salas vilinājuma un rogaininga prieka gan krēslas, gan tumsas apstākļos, jo stundu - divas pēc starta Doles priežu meža krūmājos jau būs diezgan satumsis, kas piedos jo īpašu noskaņu. Laika apstākļus sacensību datumam raksta publicēšanas brīdī grūti prognozēt, taču ceram, ka Doles salas pļavas izdosies izbaudīt saulrieta laikā - tad ir īpaši skaisti un maģiski.

Dalība gan komandās, gan individuāli, bet ar dažiem vecuma ierobežojumiem (skatīt nolikumu). Šogad esam paplašinājuši arī dalībnieku vecuma grupas, kur jaunieviesums (vismaz mūsu pasākumā) ir jauniešu un super-veterānu grupas.

Uz šīm sacensībām tiek izstrādāta jauna, mūsdienīga un aktualizēta sacensību karte! Mērogs tiks saglabāts mūsu ierastais - 1:15000, taču, atšķirībā no līdzšinējās sacensību kartes, mainīsies krāsas uz rogaininga kartēs pierastām, kā arī šis un tas būs vēl papildus. Savukārt augstumlīknes tiks liktas virsū ar 1m soli. Lielākā Doles salas reljefa ir samērā līdzena, līdz ar to, arī mazāki pauguri un ieplakas būs labāk izceltas. Cerams, ka pietiks laika un pacietības uzzīmēt iespējami labu un precīzu, lai ir arī nākotnes ieguldījumam, tā teikt.

Sacensību centra vieta jau ierastā - ciemos pie organizatora "Saulrietos". Sacensību nolikums ir vietā un pieteikšanās forma atvērta!

Laipni lūgti uz "Orientējies Doles salā" Krēslas izaicinājumu!