Biežāk uzdotie jautājumi

Kas ir rogainings?

Rogainings ir komandu orientēšanās sports apvidū īpaši garā distancē. Komanda, kurā ir 2-5 dalībnieki, apmeklē kontrolpunktus (KP) izvēles secībā noteiktā laikā. Komandas uzdevums ir brīvi orientējoties apvidū ar kartes un kompasu palīdzību iegūt pēc iespējas vairāk ieskaites punktus, kuri tiek piešķirti par KP apmeklēšanu.

Rogaininga kontrollaiks parasti ir 24 stundas, taču ir iespējami arī īsāku kontrollaiku sacensību formāti, kas šobrīd ir ļoti izplatīti daudzās sacensībās.

No cik dalībniekiem un kā jāsastāv komandai?

Komandā ir jābūt no 2 - 5 cilvēkiem.

Komanda var būt sieviešu, vīrieša vai jauktā, kurā piedalās abu dzimumu pārstāvji.

Ģimenes komandā (ģimeņu grupa) ir tāpat, taču ir jābūt vismaz vienam dalībniekam, kura vecums ir 12 vai mazāk gadi.

Vai "Orientējies Doles salā" rogainingā drīkst piedalīties individuāli?

Jā, arī 2020.gada sacensībās ir paredzēta šāda iespēja. Individuālajiem dalībniekiem tiks veidota sava grupa, taču līdz šim atsaucība nav bijusi liela.

Kādi ir distanču garumi?

2H distancē var veikt aptuveni 7-11 kilometrus ejot, skrienot - 15-25 kilometrus.

4H distancē var veikt aptuveni 15-22 kilometrus ejot, skrienot - 25-35 kilometrus. 2018.gada sacensībās visu kontrolpunktu apmeklējums bija ap 30km.

Kā jāatzīmējās kontrolpunktos un kāda ir atzīmēšanās sistēma?

2020.gada rogaininga sacensībās atzīmēšanās kontrolpunktos notiks skenējot QR kodus, izmantojot Qrenteerings lietotni mobilajos tālruņos. Pamācības un apraksts tiks publicēts atsevišķi.

Kur un kā jāreģistrējas?

Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību mājas lapā www.ods.lv sadaļā "Pieteikšanās", aizpildot reģistrācijas anketu. Pēc iesniegšanas lapas administrators to izskatīs un publicēs (būs redzama sadaļā "Komandas").

Izlasām un iepazīstinām arī komandas biedrus ar sacensību nolikumu.

Vai dalības maksa ir jāpārskaita pirms sacensībām?

Nē, dalības maksa (artava) ir maksājama skaidrā naudā pasākuma dienā ierodoties reģistrācijā. Dalības artava ir uz ziedojuma pamata, lai varētu noorganizēt sacensības.

Kas ir iekļauts sacensību dalības maksā (artavā)?

Dalības artavā ietilpst sacensību sagatavošana, kartes, kontrolkartes u.c. nepieciešamais inventārs sacensību norisei, mantu glabātava sacensību laikā, tiesnešu darbs, daļa balvu fonda, dzeramais ūdens vai atspirdzinošs bezalkoholisks dzēriens pēc finiša, citi organizatoriski izdevumi, tajā skaitā sacensību saskaņošana, medicīniskā palīdzība, WC noma utt..

Kā esošai komandai pievienot vēl vienu dalībnieku?

Sūtiet e-pastu uz aicis@aicis.lv ar jaunā dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu, kā arī komandas nosaukumu. Dalībniekam spēkā tā perioda dalības maksa, kurā tiek pieteikts.

Kā atteikties no dalības sacensībās?

Būsim apbēdināti Jūs nesatikt, taču šajā gadījumā jāsazinās ar organizatoriem - telefoniski vai rakstiski.

Vai drīkst izmantot nūjošanas nūjas?

Jā, drīkst.

Vai drīkst piedalīties ar suņiem (kanikross)?

Jā, drīkst, ja vien esat pārliecināts (-a), ka nebūs kādi starpgadījumi.

Kāds ekipējums ir nepieciešams distancē?

Mobilais telefons ar uzlādētu akumulatoru un uzstādītu Qrenteerings lietotni, noderēs kompass un lineāls, ērts apģērbs un apavi.

Padomājiet par dzeramā ūdens krājumiem dodoties distancē!

Par sliktu nenāks palīglīdzekļi distances plānošanai uz sacensību kartes (kniepadatas, aukliņas, rakstāmais u.c.), var noderēt odus un ērces atbaidoši līdzekļi.

No pieredzes iesakām neveikt distanci šortos - ir bijuši gadījumi, kad azartā ir "nodevuši" pa kazenājiem, slarbenājiem un brikšņiem ar plikiem stilbiem un pēc tam tad nezin kur likties.. :)

Kurā brīdī tiks izsniegta sacensību karte?

Ņemot vērā 2019.gadā novēroto, sacensību karti izsniegs sacensību dienā tikai ap plkst. 11:00.

Vai distancē būs pieejams dzirdināšanas punkts?

Uzklausot 2019.gadā izskanējušo ieteikumu, dzirdināšanas punkts tiek plānots. Sacensību kartē tas tiks iezīmēts ar speciālu simbolu.