Pirmsstarta informācija Krēslas izaicinājumam!

Vēl mazs brīdis palicis līdz startam un lieti atgādinām būtiskākās lietas. Pirmsstarta biļtens jeb noderīga informācija, vēl var tikt papildināta. Sekojiet līdzi, var noderēt!

Sacensību norises plāns

LAIKS

AKTIVITĀTE

08.06.2024.

No 17:30 – 19:30

Sacensību centra atvēršana

Komandu reģistrācija (atzīmēšanās) sacensībām, starta paku izsniegšana

~ 18:50

Kopējā sapulce un sacensību atklāšana

Karšu izsniegšana

Komandas sāk pulcēšanos starta koridorā, īsi pirms starta taisām kopbildi

Starts visām komandām

Saulriets

09.06.2024.

Kontrollaika beigas 4h distancei

~ 00:30

Apbalvošana, labāko komandu sumināšana

Tiem, kuri pie mums ciemosies pirmo reizi, Waze vai Google navigācijā var meklēt "Orientējies Doles salā" vai „Saulrieti” , Salaspils pagasts, Salaspils novads, vai arī „Saulrietu slidotava”.

Auto novietošana sacensību centrā turpat kur agrāk. Ja būs iespēja, būs nozīmēts kāds palīgs, kurš parādīs kur spēkrats parkojams. Vajadzības gadījumā esam sarunājuši auto novietošanu kaimiņu pagalmā – stāvvietas būs vairākas, vietas pietiks visiem.

Mantu glabātava – sekretariātā var atstāt auto atslēgas un citas lietas, vēlams, lai tām klāt varam pieāķēt papīra lenti ar komandas numuru.

Tiem, kuriem vēl nav, uz sacensību dienu mobilajos tālruņos jāinstalē QREvented lietotne (saites zemāk pie inventāra. Pie instalēšanas jāatļauj lietotnei piekļūt visam ko prasa, it īpaši kamerai. Pietiek ar vienu uz komandu, vēlams ar uzlādētu akumulatoru, lai tālrunis pats no sevis neiztērētu visu enerģiju un neizslēgtos.

Nepieciešamais un rekomendējamis inventārs

• Katrai komandai mobilais(-ie) tālrunis(-ņi) ar uzlādētu akumulatoru un iepriekš uzinstalētu QREvented vai Qrenteerings (ja jau ir tālrunī) lietotni. QREvented priekš Android https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.qrevents.qrevented&pli=1 , Apple - https://apps.apple.com/lv/app/qrevented/id1636479471
  • Atstarojošās vestes vai apģērbs ar atstarojošiem elementiem;
  • Lukturīši ar pietiekamu enerģijas daudzumu;
  • Kompass (bez tā būs grūtāk, bet ne neiespējami), pulkstenis, palīglīdzekļi distances plānošanai uz sacensību kartes (paliktnis, kniepadatas, aukliņas, ūdensizturīgs rakstāmais, lineāls u.c.);
  • Var noderēt rezerves enerģijas avots mobilajam tālrunim (powerbank), ja Jūsu tālrunis patērē daudz enerģijas;
  • Odus un ērces atbaidoši līdzekļi - repelenti;
  • Maiņas drēbes un apavi pēc pašu ieskatiem;
  • Dzeramais un uzkožamais pēc katra gaumes;
  • Sega, paklājs vai pleds atpūtai zālājā pirms / pēc sacensībām, kā arī plānojot distanci;
  • Peldšortus / peldkostīmus un dvieļus! Sacensību centrā esošajā dīķī varēs rast veldzi gan pirms, gan pēc distances.

Sacensību karte

Uz šīm sacensībām būs jauna karte, Mērogs 1:15000, Augstumlīknes ar 1 metra soli. Karte sagatavota 2024.gadā izmantojot OpenStreetMaps, LVM geo, LĢIA, Google Street View informāciju, kā arī pamatīgas staigāšanas laikā iegūto informāciju.

Aizliegtās teritorijas – olīvzaļās un ar sarkanu režģi, kustībai slēgti ceļi tiks izcelti.

Rakstam pievienotajā failā (skatīt uzreiz pēc pirmsstarta info) ir nopublicētas kontrolpunktu leģendas (tās būs arī uz kartes). Varbūt kādam noder izdrukāt un paņemt līdzi, lai distancē nav jāgroza vajadzīgajā formā salocītā karte.

Noderīgi un ko der ievērot

Distancē būs viens dzirdināšanas punkts - ar saimnieka atļauju un gādību ir iekārtots pie viena no KP, šķērsojamā pagalmā.

Dažviet šķiet, ka uz kontrolpunktu var doties „pa taisno”, šķērsojot kādu pļavu. Mēs rekomendējam izmantot celiņus un takas, jo daudzviet garā zāle var sagādāt pārsteigumus.

Par Daugavas tauvas zonu – var izmantot, bet jāņem vērā, ka var būt apgrūtināta pārvietošanās un dažādi nelāgi pārsteigumi.

Distances segums (ja kāds domā kādas kedas vilkt) – meža stigas, takas, zemesceļi, šķemboti ceļi, asfalts, apkārt Doles salai kādreizējais dolomīta šķembu putošais ceļš ir uzlabots ar dubultās virsmas apstrādes tehnoloģiju (cietais segums, līdzīgs asfaltam).

Vairāk vai mazāk, viss pārējais ir sacensību nolikumā! Uz tikšanos! ;)

Rakstam pievienotie faili